Päivä 0 – päivä josta kaikki alkoi


Heräämme aamulla ja kosketan kättäsi hellästi. Huomaan, että olet kireänä joten anna tilaa. Haluan, että tunnet olosi taas hyväksi ja tiedän, että ahdistan sinua. Keität kahvia ja otat kirjan. Myös itse jännitän illalla olevaan tenttiä ja oloni hiukan ahdistunut. Kertailen kirjan kanssa asioita ja sinä luet.

Jännitän ja tajuan, että ongelma ei ole illalla oleva tentti vaan sinä. Olen nähnyt tämän aikaisemminkin ja tunnen yhtäkkiä tuskaa.

Huomaan, että rupeat tekemään lähtöä, joten ajattelen, että meidän pitäisi vielä puhua huomenna alkavasta parin yön matkasta Lappeenrantaan. Tulen keittiöön sinua vastaan ja samalla sanot, että haluat peruuttaa Lappeenrannan matkan. Samalla kyyneleet taas vyöryy päälle ja sanon, että ok. En kuitenkaan itke – inhoat sitä. En siis itke. Ehkä näin parempi ja samalla kysyn, että saanko olla edes vähän pahoillaan tästä.

Tämän lisäksi kysyn, että oletko tulossa tänään. Ja samalla toivoin, että olisit ottanut omaa aikaa itsellesi. Ymmärtänyt vihjeeni siitä, että ole yksin ota aikaa. Sanoin myös sinulle, että tästä mennään yli. Sanoin, että miten voin auttaa sinua, jotta pääset ahdistuksestasi ja vastaat, että keksi omaa tekemistä ja nauti niin se helpottaa. Ok – tämä sopii minulle. Lähdet pelaamaan golfia.

Itken, juoksen vessassa pahan olon takia. Peruutan meidän Lappeenrannan reissun: majoituksen ja kylpylähoidot. Laitan tekopirteän viestin että

 ”Holiday Club peruutettu ja kummatkin varaukset meni ilman peruutuskuluja nähtävästi”

Kulutan aikaani kotona ja kärsin huonosta olosta. Odotan viideltä alkavaa tenttiä ja että saisin ajatukset muualle. Tentti alkaa ja vihdoinkin ajatukset on muualla. Kirjoitan persoonallisuuspsykologian tenttiin essee kysymyksiä – nautin.

Olo on 3 tunnin tentin jälkeen hyvä ja melko rauhallinen. Ajattelen, että hyvä nyt en ainakaan lisää ahdistustasi ja otan kirjan käteeni. Haluan lukea romaania.

Kymmenen aikaan illalla ovi käy ja nousen sinua vastaan. Olet keittiössä ja kaivat juotavaa jääkaapista. Kyselen, että miten kisa on mennyt. Kerron myös samalla, että postin kadottama paketti on kuitenkin löytynyt, että haenko sun paketin postista. Haluatko sen vielä?

Keskustelun jälkeen kysyn, että saanko halauksen. Ja tämä on se mikä määritteli illan.

Kerrot, että halaukset on heikoille ja sairaille – kimpaannun tästä ja kysyn uudestaan, että onko mahdollista saada halausta? Nostat kädet jeesus asentoon – näytät jeesukselta ristillä ja sanot, että ota nyt. Kysyn, että aijotko halata takaisin ja …..

Ärsyynnyn ja sanon, että nyt meidän pitää jutella. Samalla kun näin sanon, niin sanot että tää on niin tässä. Mä en halua enää tätä. Et halua parisuhdetta.

Pakkaamme tavarasi ja pyydän, että saisin kysellä asioita sinulta. Olet mielestäni velkaa sen minulle. Puhun monta tuntia ja sinä et. Suutun, hermostun, rauhoitun ja nauran.

Sitten lähdit ja suljit oven viimeistä kertaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pään sisällä käytyjä keskusteluita - viha ystäväni ja samalla viholliseni

8. päivä – Tinder! En ole valmis! Anteeksi miehet!

Rauha