41. päivä - "Sure mutta älä tee surua pelosta"

Aikaisien aamujen ahdistus on poistunut. Se poistui iltarutiinia muuttamalla. Jokainen varmasti löytää oman keinonsa mutta itsellä se oli meditaatiota nukahtamiseen ja hengitysharjoituksia. Aamut on taas mun eikä ahdistuksen! Tänään jopa kokeilin aamujoogaa joka enemmänkin muistutti venyttelyä mutta kaikki käy 💛

Ahdistuksen mentyä on yhdeksi vaikeimmaksi tehtäväksi tullut päästää irti surusta. Ajan kanssa jokainen meistä päästää irti suhteesta ja siitä, mitä joskus oli. Muistakaa päästää irti myös surusta! Saa surra - ehdottomasti mutta siihen ei tarvitse jäädä vellomaan.

Itse teen tätä tietoisesti - tiedän, että haluaisin meditoimalla tai jollakin aikakonetta muistuttavalla laitteella siirtää pahaa oloa toiselle mutta ei onnistu. Toinen on jo poissa ja hänellä omat tunteensa (tai ei. Kannattaa muistaa, että toinen ei välttämättä ole yhtä surullinen) ja mikään missä vellot ei siirry toiselle.

"Sure mutta älä tee surua pelosta"

Tälläisinä hetkinä järkevä ajattelu on muuten yllättävän vaikeaa ja siitä syystä tietoinen ajatusten kohdistaminen toimii hyvin. Muuten sitä on pelkästään tunteiden vietävänä ja harmaassa mössössä.

Meidän parisuhteen aikan pelkäsin tarpeeksi

1. hylätyksi tulemista

En uskaltanut kertoa mitä halusin. Tarpeista yritin kertoa mutta ne eivät päättyneet hyvin.

Muistan keskustelun jossa kysyin makuuhuoneessa rauhallisesti, että voinko pyytää apua siivoamisessa koska olit asunut jo 2 vuotta lounani epäviralliesti. Pesin vaatteesi ja joka viikko siivosin. Sain sinulta vastauksen, että mitä sellaista muka teen jota en tekisi yksin ollessa?

2. itseäni

Jossain vaiheessa olen ruvennut pelkäämään jopa itseäni. Mitä sanon. Mitä teen. Miten reagoin.

Päätin liikaa asioista ja toisessa hetkessä tein liian vähän päätöksiä. Reagoin aina liian tunteella ja liian voimakkaasti. Tein aina ongelman ja purin sen sinuun. Aina keskustelua - ei tarvitse keskustella. Liian hätäinen, käytän liikaa rahaa kauppaan, teen liikaa ruokaa, vedän kaiken aina yli ja liioittelen.

Nämä olivat sun sanoja. Arjessa ja riitojen aikana. Opin siihen, että mikään mitä teen on jotekin kyseenalaista.

Pelkäänkö edelleen olevani liian huono? Kyllä. Pelkään. Joka päivä päästän kuitenkin irti pelosta. Ainakin muutamaksi minuutiksi ja toivon, että jonain päivänä se muutama minuutti kasvaa tunniksi, tunneiksi ja vuorokaudeksi.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pään sisällä käytyjä keskusteluita - viha ystäväni ja samalla viholliseni

50 . päivä - Taas jätetty!

1.päivä – haluan koiran!